Ruwac: expert in afzuigsystemen, installaties en industriële stofzuigers

Ruwac industriële stofzuigers en afzuiging
Zoek
Sluit dit zoekvak.
ozon generator schone lucht

Last van een slechte luchtkwaliteit?

Een gezonde, schone en veilige werkomgeving is erg belangrijk voor een prettige werkomgeving en het welzijn van medewerkers. Zo’n werkomgeving zorgt immers voor een lager ziekteverzuim. Maar wat te doen als er sprake is van een slechte luchtkwaliteit of vieze geurtjes?

Ozonreiniging kan een uitstekende manier zijn om de luchtkwaliteit enorm te verbeteren. Een ozonmachine helpt niet alleen de lucht schoon te krijgen, maar voorkomt ook schimmelvorming en haalt vieze geuren uit de lucht. 

Wat is ozon?

Ozon is een molecuul dat bestaat uit drie zuurstofatomen (O3) en heeft een aantal unieke eigenschappen; het is sterk oxiderend, heeft een korte levensduur, zuivert lucht en water en kan schadelijk zijn in hogere concentraties.  

Ozon is een van de sterkste oxidatiemiddelen. Dit maakt het zeer effectief in het breken van organische verbindingen, wat nuttig is bij het elimineren van geuren en het doden van micro-organismen.

Ozon is een instabiele verbinding die vrij snel terugvalt in gewone zuurstof. Dit betekent dat het niet lang in de omgeving blijft hangen na gebruik.

Vanwege zijn sterke oxidatievermogen wordt ozon vaak gebruikt voor lucht- en waterzuivering.

In hogere concentraties kan ozon schadelijk zijn voor mens en dier, vooral voor de luchtwegen. Daarom moet het gebruik van ozonmachines gebeuren met inachtneming van veiligheidsmaatregelen.

Het inzetten van een ozon is dus erg effectief voor diverse toepassingen, maar het is belangrijk om bewust te zijn van de veiligheidsaspecten en de juiste richtlijnen te volgen bij het gebruik ervan.

Wat doet een ozon generator?

Een ozon generator produceert ozon (O3) door zuurstofmoleculen (O2) te splitsen met behulp van een elektrische lading of ultraviolette straling. De afzonderlijke zuurstofatomen hechten zich aan andere O2-moleculen om ozon te vormen. Deze ozonmoleculen zijn zeer reactief en kunnen snel reageren met verontreinigende stoffen, geuren, en micro-organismen, waardoor ze worden geneutraliseerd of vernietigd.

Een ozonmachine wordt ingezet voor diverse problemen, voornamelijk gerelateerd aan luchtzuivering en desinfectie. Niet voor niets wordt een ozon generator veelvuldig ingezet voor restaurants, sportscholen en de voedingsmiddelen industrie. Hier zijn enkele specifieke toepassingen van een ozonmachine op een rij gezet:

De ozongenerator van Ecozone

De ozongeneratoren van Ecozone staan bekend om hun innovatieve eigenschappen en  toonaangevende prestaties en uitstekende betrouwbaarheid. Ze zijn zorgvuldig ontworpen en ontwikkeld volgens de strengste normen. Zo zijn de machines uitgerust met een uniek metaalcoatingproces dat beschermt tegen de effecten van ozon en vocht. 

Ideaal voor intensief gebruik door professionals die te maken hebben met de meest veeleisende uitdagingen. Met certificeringen die voldoen aan wereldwijde technische normen, staat Ecozone voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Ruwac Nederland helpt bedrijven met een schone en veilige werkomgeving en is er daarom trots op ook de ozongeneratoren van Ecozone te kunnen leveren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat Ruwac voor u en uw medewerkers kan betekenen op het gebied van een schone, gezonde en veilige werkomgeving?  

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie. We zijn u graag van dienst met een deskundig advies!

ATEX-gecertificeerde stofzuigers

R01

Modulaire industriezuiger die met verschillende afvoersystemen leverbaar is. Hoogwaardige behuizing van GFK. Er is ook een uitvoering voor sanering van asbest.

NA 7-26

Industriezuiger die geschikt is voor de afzuiging van explosieve stoffen, maar ook voor resten van drijfgaspoeder, titanium-, aluminium- of magnesiumstof.

DS6

De Ruwac DS6 kan zwevend stof direct op de plaats van ontstaan af zuigen. De filters van grote afmetingen zijn geschikt voor verschillende stofklassen.