Ruwac: expert in afzuigsystemen, installaties en industriële stofzuigers

Ruwac industriële stofzuigers en afzuiging
afzuiginstallaties houtwerkplaats

Afzuiginstallaties: voor een optimale werkomgeving

In een tijd waarin we steeds bewuster worden van de omgeving waarin we werken, speelt de kwaliteit van de lucht een cruciale rol. Dit gaat niet alleen om frisse lucht, maar ook om een omgeving die vrij is van potentieel schadelijke deeltjes. Afzuiginstallaties bieden dan uitkomst. Geavanceerde afzuigsystemen staan garant voor een schone en veilige werkomgeving, waardoor het zowel prettig als efficiënt werken is. 

Duurzame afzuiginstallaties zuigen allerlei soorten media op, als bijvoorbeeld stof, aluminium, asbest of spaanders. Met meer dan veertig jaar ervaring heeft Ruwac voor elke werkomgeving een oplossing. Voor ondermeer industriële toepassingen, houtwerkplaatsen en de horeca. Een industriezuiger van Ruwac zuigt grondig, veilig en een leven lang.

Waarom is een optimale luchtkwaliteit cruciaal?

Stof en andere (vaak niet eens zichtbare) deeltjes kunnen, als ze niet adequaat worden verwijderd, grote risico’s vormen. Denk aan gezondheidsproblemen voor werknemers, schade aan machines en zelfs brandgevaar. De afzuiginstallaties en systemen van Ruwac zijn specifiek ontwikkeld om de werkpomgeving vrij te houden van schadelijke stoffen en dragen bij aan een veilige en schone werkomgeving.

Video afspelen over afzuiginstallatie werkplaats

De voordelen van een professionele afzuiginstallatie

De afzuigoplossingen van Ruwac kennen een grote aanpasbaarheid en zijn geschikt voor diverse omgevingen, als bijvoorbeeld horecakeukens, houtwerkplaatsen en industriële omgevingen. 

Hoogwaardige filters zorgen ervoor dat zelfs de fijnste deeltjes uit de lucht gehaald worden. Onze afzuigsystemen blinken uit in betrouwbaarheid en zijn uiterst robuust en duurzaam ontworpen; voor een lange levensduur. Bovendien is er veel aandacht besteed aan gebruikersvriendelijkheid: de eenvoudige installatie en het onderhoud zorgen ervoor dat ook mensen zonder technische achtergrond moeiteloos met de systemen kunnen werken. 

Toepassingen van afzuiginstallaties

afzuiginstallatie industrie

Advies op maat voor een optimale werkomgeving

Een optimale werkomgeving draagt bij aan zowel de gezondheid als de productiviteit van werknemers. Met onze geavanceerde afzuigsystemen willen bijdragen aan een schone en veilige werkplek. Investeer in een Ruwac afzuiginstallatie en zorg voor een werkomgeving waarin het zowel prettig als efficiënt werken is.

Elke werkomgeving kent zijn unieke uitdagingen als het gaat om luchtkwaliteit en afzuiging. Ruwac biedt maatwerkoplossingen die precies zijn afgestemd op de specifieke eisen van een locatie. Of het nu gaat om het verwijderen van fijnstof, het afzuigen van droog materiaal of zelfs het omgaan met vloeistoffen, er is altijd een oplossing die perfect past bij de gegeven situatie. Door nauw samen te werken met bedrijven en hun werkomgeving grondig te analyseren, zorgt Ruwac ervoor dat elke klant de meest effectieve en efficiënte afzuigoplossing krijgt. Dit betekent niet alleen een schonere lucht, maar ook een optimalisatie van de workflow en een verhoogde veiligheid voor werknemers. Meer weten? Neem gerust contact op.

Bedrijven die onze afzuiginstallaties inzetten

Een greep uit onze afzuiginstallaties

ATEX-gecertificeerde stofzuigers

Industriele stofzuiger fijnstof

Modulaire industriezuiger die met verschillende afvoersystemen leverbaar is. Hoogwaardige behuizing van GFK. Er is ook een uitvoering voor sanering van asbest.

Gasexplosieveilig

Industriezuiger die geschikt is voor de afzuiging van explosieve stoffen, maar ook voor resten van drijfgaspoeder, titanium-, aluminium- of magnesiumstof.

Industriële stofzuiger accu

De Ruwac R01 D is een draadloze industriële stofzuiger die op een accu werkt. Leverbaar met reserve-accu en laadstation. Accuduur tot een duur van 2 uur.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze afzuiginstallaties en systemen voor een schone en veilige werkomgeving? 

Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We zijn u graag van dienst met een goed en persoonlijk advies!