Ruwac: expert in afzuigsystemen, installaties en industriële stofzuigers

Ruwac industriële stofzuigers en afzuiging
Search
Close this search box.
ATEX-gecertificeerde stofzuigers

ATEX-gecertificeerde stofzuigers: veiligheid voorop

In omgevingen met explosiegevaar is veiligheid van het grootste belang. Ruwac begrijpt dit en biedt een reeks ATEX-gecertificeerde industriële stofzuigers die speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van explosieveiligheid. In deze blog bespreken we de kenmerken en voordelen van deze stofzuigers.

Ruwac heeft een breed scala aan ATEX-gecertificeerde stofzuigers die geschikt zijn voor gebruik in verschillende gevarenzones. Deze industriezuigers zijn ontworpen om ontvlambare en explosieve stoffen veilig op te vangen en te verwijderen. Enkele populaire modellen zijn de R01, NA 7-26 en de DS6.

ATEX-gecertificeerde stofzuigers

ATEX-gecertificeerde stofzuigers

R01

Modulaire industriezuiger die met verschillende afvoersystemen leverbaar is. Hoogwaardige behuizing van GFK. Er is ook een uitvoering voor sanering van asbest.

NA 7-26

Industriezuiger die geschikt is voor de afzuiging van explosieve stoffen, maar ook voor resten van drijfgaspoeder, titanium-, aluminium- of magnesiumstof.

DS6

De Ruwac DS6 kan zwevend stof direct op de plaats van ontstaan af zuigen. De filters van grote afmetingen zijn geschikt voor verschillende stofklassen.

Veiligheid voorop

Ruwac’s ATEX-gecertificeerde industriestofzuigers zijn uitgerust met verschillende veiligheidskenmerken en technologieën om het risico op explosies te minimaliseren:

– Antistatische en geleidende materialen
Ruwac gebruikt antistatische en geleidende materialen in de constructie van hun stofzuigers om de opbouw van statische elektriciteit te voorkomen, wat een ontstekingsbron kan zijn.

– Efficiënte filtratiesystemen
Deze stofzuigers zijn uitgerust met hoogwaardige filters die zelfs de fijnste deeltjes kunnen opvangen. Sommige modellen maken gebruik van HEPA- of ULPA-filters, die een extra laag bescherming bieden tegen fijn stof.

– Aarding en aardingsklemmen 
Alle Ruwac ATEX-gecertificeerde stofzuigers zijn voorzien van aarding en aardingsklemmen om de veiligheid te waarborgen tijdens het gebruik in explosiegevaarlijke zones.

– Robuuste en duurzame constructie
Ruwac stofzuigers zijn gebouwd met hoogwaardige materialen en ontworpen om bestand te zijn tegen de uitdagingen van industriële omgevingen. Dit betekent dat ze lang meegaan en bestand zijn tegen zware omstandigheden.

Video afspelen over ATEX gecertificeerde industriezuiger

Praktijkvoorbeelden en casestudies

Ruwac’s ATEX-gecertificeerde stofzuigers worden met succes ingezet in verschillende industrieën, zoals de chemische, farmaceutische en voedingsindustrie. Ze spelen een cruciale rol bij het handhaven van een veilige werkomgeving en het voorkomen van incidenten. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe bedrijven profiteren van Ruwac’s oplossingen:

Ruwac’s ATEX-gecertificeerde stofzuigers spelen een cruciale rol in het handhaven van een veilige werkomgeving in verschillende industriële sectoren. Met hun geavanceerde veiligheidskenmerken, efficiënte filtersystemen en robuuste constructie bieden ze een betrouwbare oplossing voor het beheersen van explosiegevaar. Door te investeren in deze stofzuigers, kunnen bedrijven hun werknemers beschermen en zorgen voor een veilige en productieve werkplek.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze oplossingen voor een schone en veilige werkomgeving en ontdekken waarom zoveel bedrijven in diverse sectoren vertrouwen op onze kenmerkende rode en zwarte stofzuigsystemen? 

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We zijn u graag van dienst met een deskundig advies!