Ruwac: expert in afzuigsystemen, installaties en industriële stofzuigers

Ruwac industriële stofzuigers en afzuiging
Search
Close this search box.
cycloon afzuiging stof

Cycloon afzuiging: efficiënt stof en vloeistof afzuigen

Cycloon afzuiging is een effectieve methode voor het verwijderen van zowel stofdeeltjes als vloeibare materialen uit industriële omgevingen. In dit blogartikel gaan we dieper in op wat cycloon afzuiging is, wanneer het wordt toegepast, en hoe de oplossingen van Ruwac een waardevolle bijdrage leveren aan het schoon en veilig houden van de werkomgeving.

Wat is cycloon afzuiging?

Cycloon afzuiging is een bewezen techniek die wordt gebruikt voor het afvangen en scheiden van stofdeeltjes en vloeibare materialen uit de lucht. Het principe achter cycloon afzuiging is gebaseerd op de werking van een cycloon, een principe dat lucht in een spiraalvormige beweging brengt. Door een krachtige centrifugale kracht worden deeltjes naar buiten geduwd en gescheiden van de luchtstroom. De gescheiden deeltjes worden opgevangen en kunnen gemakkelijk worden verwijderd, terwijl de gereinigde lucht via een filter wordt teruggevoerd naar de omgeving.

Wanneer is cycloon stofafzuiging interessant?

Cycloon afzuiging wordt in een breed scala van industrieën toegepast vanwege zijn effectiviteit en veelzijdigheid. Enkele toepassingsgebieden zijn:

Cycloon stofafzuiging

Ruwac is een gerenommeerde naam in de wereld van industriële stof- en vloeistofafzuiging. De oplossingen van Ruwac zijn ontworpen om efficiënt en betrouwbaar te functioneren in veeleisende industriële omgevingen. De meeste van van onze machines zijn voorzien van cycloonwerking die zorgt voor een effectieve scheiding van deeltjes en vloeistoffen.

Cycloon filter, afscheider

De cycloon afzuigsystemen van Ruwac zijn voorzien van een innovatief cycloonfilter en is ontworpen om de stof- en vloeistofdeeltjes te scheiden van de luchtstroom. Het duurzame ontwerp zorgt voor een lange levensduur en minimale onderhoudskosten, wat resulteert in een kostenefficiënte oplossing voor stof- en vloeistofafzuiging. De cycloonafscheider fungeert als de eerste verdedigingslinie tegen deeltjes en vloeistoffen die uit de luchtstroom moeten worden verwijderd. De cycloonafscheider maakt gebruik van de eerder reeds beschreven centrifugale kracht, waardoor het grootste deel van de uit de luchtstroom te verwijderen deeltjes al wordt afgescheiden voordat de luchtstroom het filter bereikt. Hierdoor kunnen ze apart worden gehouden en mogelijk worden hergebruikt of gerecycled, wat niet alleen kostenbesparend is, maar ook bijdraagt aan een duurzamere industriële productie.

Alles voor een schone en veilige werkomgeving

Met de oplossingen van Ruwac kunnen bedrijven profiteren van een schone en veilige werkomgeving, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de regelgeving op het gebied van gezondheid en veiligheid. Of het nu gaat om het verwijderen van houtstof in een timmerwerkplaats, metaaldeeltjes in een fabriek of verontreinigingen in de voedingsindustrie, Ruwac’s cycloon afzuigsystemen bieden de juiste oplossing.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor de beste oplossing op het gebied van stof- en vloeistofafzuiging in industriële processen, neem dan contact met ons op. 

Onze expertise zetten we graag in om u te helpen met een schone en veiligere werkomgeving.

Ruwac Cycloon

Modulaire industriezuiger die met verschillende afvoersystemen leverbaar is. Hoogwaardige behuizing van GFK. Er is ook een uitvoering voor sanering van asbest.

NA 7-26

Industriezuiger die geschikt is voor de afzuiging van explosieve stoffen, maar ook voor resten van drijfgaspoeder, titanium-, aluminium- of magnesiumstof.

DS6

De Ruwac DS6 kan zwevend stof direct op de plaats van ontstaan af zuigen. De filters van grote afmetingen zijn geschikt voor verschillende stofklassen.