Ruwac: expert in afzuigsystemen, installaties en industriële stofzuigers

Ruwac industriële stofzuigers en afzuiging
Search
Close this search box.
stofafzuiging werkplaats

Stofafzuiging werkplaats,
schoon, veilig en gezond werken

In werkplaatsen waar wordt gewerkt met materialen als metaal en hout komen tijdens het werk stof, hout- en metaaldeeltjes vrij. Deze fijne deeltjes ontstaan tijdens het schuren, zagen en frezen. Zonder de afzuiging komt fijnstof in de lucht terecht en hoopt zich op machines en oppervlakken. Dat veroorzaakt niet alleen schade aan kostbare machines en daarmee verlies van productiviteit, maar kan ook gezondheidsproblemen opleveren op de werkplaats.

Een goede en efficiënte stofafzuiging is daarom van groot belang om de werkomgeving schoon en daarmee veilig te houden. Je wilt immers brand- en stofexplosiegevaar voorkomen en de werknemers gezond en vitaal houden.

Professionele werkplaats stofafzuiging

In nauwe samenwerking met diverse industrieën heeft Ruwac industriële stofzuigers ontworpen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van werkplaatsen. Met een sterke nadruk op veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid bieden de stofzuigers van Ruwac een perfecte oplossing om zaagsel en stofdeeltjes effectief te verwijderen, waardoor de werkomgeving schoon en veilig blijft en de mensen die er werken gezond blijven.

Industriële stofafzuiging

De professionele stofzuigers en afzuiginstallaties van Ruwac zijn uitgerust met krachtige motoren en geavanceerde filtratiesystemen om zaagsel en stofdeeltjes snel en efficiënt op te zuigen, waardoor de luchtkwaliteit op de werkplek aanzienlijk wordt verbeterd en een gezondere omgeving voor werknemers ontstaat.

Door stofdeeltjes effectief uit de lucht te halen, wordt het risico op brand en stofexplosies nagenoeg voorkomen. Een 100% veilige werkplaats is tegenwoordig immers een must.

De hoogwaardige industriële stofzuigers van Ruwac zijn ontworpen om langdurig en betrouwbaar te presteren, ook in veeleisende werkomgevingen. Zodat u erop kunt vertrouwen dat het productieproces zo veel mogelijk door gaat. Daarnaast worden gezondheidsproblemen voorkomen en blijven machines en gereedschappen stofvrij, zodat deze langer en beter presteren.

Geavanceerde stofafzuiging werkplaats

Naast de traditionele industriestofzuigers heeft Ruwac ook een nieuwe serie stofzuigers ontwikkeld die op accu’s werken. Hiermee kunnen moeilijk bereikbare plaatsen draadloos worden gereinigd, wat voor een grotere inzetbaarheid en flexibiliteit zorgt.

Met de geavanceerde stofafzuigsystemen van Ruwac willen we bijdragen aan een optimale, schone en veilige werkplaats. Investeer in betrouwbare stofafzuiging en zorg zo voor een omgeving waarin het zowel prettig als efficiënt werken is.

Voorbeeld uit de praktijk: Haux Life Support

Haux-Life-SupportHaux Life-Support GmbH, gevestigd in het Badense Karlsbad, is een wereldwijde speler op het gebied van decompressiekamers, die worden gebruikt bij duikmissies, civiele techniek, tunnelbouw en in ziekenhuizen. Deze kamers genereren een overdruk tot maar liefst 5 bar en kunnen uitgerust worden met airconditioning, zuivere zuurstofvoorziening en andere opties.

De uitdaging

Het machinepark van Haux omvat meerdere draai- en freesmachines. Bij de productie van drukvaste containers met aanzienlijke plaatdiktes worden grote hoeveelheden spaanders direct naar containers getransporteerd. In de machines blijven resten van aluminium- of staalspaanders en vloeibare bedrijfsstoffen achter, die efficiënt en veilig moeten worden verwijderd.

De oplossing

Om deze uitdaging aan te pakken, worden de machines van Haux regelmatig gereinigd met een Ruwac-spanenzuiger. Deze zuiger scheidt het zuigmateriaal in vaste en vloeibare bestanddelen, wat wordt verzameld in een opvangcontainer, die zelden hoeft te worden geleegd. Deze vloeistoffen kunnen vervolgens worden afgevoerd of verwerkt. De vaste stoffen, zoals aluminium- en staalspaanders, worden verzameld in een spaanderkorf en worden gerecycled als waardevolle secundaire grondstoffen. De zuiger is zo krachtig dat zelfs zware spaanders, die ontstaan tijdens de productie bij Haux Life Support, betrouwbaar worden afgezogen.

Dit stofzuiging werkplaats voorbeeld van Haux laat zien hoe met oplossingen van Ruwac voor stofafzuiging een veilige en efficiënte productieomgeving wordt gegarandeerd. De krachtige en veelzijdige werking van de spanenzuiger zorgt voor minimale hoeveelheden reststoffen en maximaliseert recyclingmogelijkheden, wat niet alleen de productiviteit verbetert maar ook bijdraagt aan duurzaamheid en milieubescherming.

Meer weten?

Wilt u ook aan de slag met een schone, productieve en veilige werkplaats omgeving? Neem dan contact met ons op. Graag helpen we mee met het creëren van een stofvrije werkomgeving waar personeel optimaal kan presteren en gezondheid gerelateerde risico’s tot een minimum worden beperkt.

Ruwac Cycloon

Modulaire industriezuiger die met verschillende afvoersystemen leverbaar is. Hoogwaardige behuizing van GFK. Er is ook een uitvoering voor sanering van asbest.

NA 7-26

Industriezuiger die geschikt is voor de afzuiging van explosieve stoffen, maar ook voor resten van drijfgaspoeder, titanium-, aluminium- of magnesiumstof.

DS6

De Ruwac DS6 kan zwevend stof direct op de plaats van ontstaan af zuigen. De filters van grote afmetingen zijn geschikt voor verschillende stofklassen.