Ruwac: expert in afzuigsystemen, installaties en industriële stofzuigers

Ruwac industriële stofzuigers en afzuiging
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
industrie afzuiging

Industrie afzuiging voor Food en Farma

In zowel de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie is het handhaven van een hygiënische en schone werkomgeving van het grootste belang. Strenge regelgeving en hoge normen op het gebied van hygiëne vragen om effectieve maatregelen die industriële productieprocessen vrij van verontreinigingen te houden en garant staan voor de hoogste kwaliteit van de geleverde producten. 

Ruwac heeft in samenspraak met toonaangevende producenten en partners een nieuwe serie industrie afzuiging voor Food en Parma ontwikkeld. Deze nieuwe lijn omvat een aantal hygiënische industriële stofzuigers die is speciaal ontworpen zijn voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie en voldoet aan de strengste hygiëne- en veiligheidsnormen. Met de nieuwe lijn worden hoge standaarden gezet om stof en andere verontreinigingen op een veilige en efficiënte manier te verwijderen.

De noodzaak van een hygiënische werkomgeving

Om de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen en farmaceutische producten te waarborgen, stelt de Europese Unie met verordening 1935/2004 strenge eisen aan materialen die in contact komen met voedsel. Dit betekent dat alle apparatuur, inclusief industriële stofzuigers, moet voldoen aan specifieke normen op het gebied van hygiëne. Een goede hygiëne vermindert niet alleen de kans op besmettingen, maar zorgt ook voor een efficiënter productieproces en hogere kwaliteitsstandaarden. Daarnaast willen ook producenten natuurlijk koste wat kost imagoschade voorkomen die kan ontstaan als verontreinigde producten in het schap belanden.

industrie afzuiging

Voedsel- en farmaceutische toepassingen

Omdat behuizingen van GFK materiaal niet meer voldoen aan de strengere Europese eisen, worden voor de behuizingen van de nieuwe Food en Pharma afzuigoplossingen hoogwaardig roestvrij staal of gecoat staalplaat gebruikt.  Voor farmaceutische toepassingen kan de behuizing ook worden gemaakt van roestvrij staal met een speciale farmaceutische afwerking. Het hygiënische ontwerp kenmerkt zich door afgeronde hoeken en randen en het vermijden van dode zones waar vuilresten zich kunnen ophopen. Bovendien maakt de modulaire constructie het mogelijk om afzonderlijke componenten te autoclaven, wat zorgt voor een grondige reiniging en sterilisatie.

Compact en krachtig

De industriële stofzuigers van de Food+Pharma-reeks nemen minimale ruimte in beslag, en zijn daarmee uitstekend inzetbaar in omgevingen waar ruimte schaars is. Gebruikers kunnen kiezen tussen sterfilters met een groot filteroppervlak (stofklasse M) en de nieuwe Omikron-filters van Ruwac, duurzame vaste filters van monomateriaal die temperatuurbestendig zijn en in de autoclaaf kunnen worden gereinigd.

Ruwac-industrie-afzuiging

Onderstaande bedrijven vertrouwen dagelijks op de afzuigoplossingen van Ruwac.

De hoogste veiligheid en explosiebescherming

Wat betreft explosiebescherming voldoet de Food+Pharma-reeks aan de eisen voor apparaten voor brandbaar stof (ACD) volgens DIN IEC 60335-2-69. Dit betekent dat de stofzuigers brandbaar stof kunnen opzuigen, maar buiten explosiegevaarlijke zones moeten staan. Optioneel zijn ook versies beschikbaar voor Zone 22. 

De industriële stofzuigers zijn beschikbaar in twee vermogensklassen (1,5 en 2,2 kW) en zijn ontworpen voor continu gebruik, wat typisch is voor Ruwac’s betrouwbare en robuuste apparatuur.

De introductie van de nieuwe Food + Pharma lijn is een innovatieve oplossing voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Met de nadruk op hygiëne, veiligheid en efficiëntie zorgen deze industrie afzuiging voor een schone en veilige werkomgeving.

Door te voldoen aan de strenge regelgeving en hoge hygiënestandaarden, helpt Ruwac bedrijven om de kwaliteit en veiligheid van hun producten te waarborgen. Kies voor Ruwac en investeer in een hygiënische, efficiënte en veilige werkomgeving.

Meer weten over de nieuwe Food + Pharma industrie afzuiging?

Wilt u meer weten over onze oplossingen voor een schone en veilige werkomgeving en ontdekken waarom zoveel bedrijven in diverse sectoren vertrouwen op onze industriële afzuiging? 

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We zijn u graag van dienst met een deskundig advies!