Ruwac: expert in afzuigsystemen, installaties en industriële stofzuigers

Ruwac industriële stofzuigers en afzuiging
Zoek
Sluit dit zoekvak.
spanenzuiger

Spanenzuiger: veilig en efficiënt scheiden

In de wereld van industriële productie zijn spanenzuigers een onmisbaar onderdeel van het productieproces. Deze gespecialiseerde zuigers zijn ontworpen om zowel vloeibare als vaste bestanddelen efficiënt van elkaar te scheiden. Een spanenzuiger is een industriële stofzuiger waarmee bestanddelen als metaal, hout en kunststof deeltjes efficiënt op te zuigen en te scheiden. Zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Spanenzuigers zijn van groot nut in omgevingen waar een schone en veilige werkomgeving van groot belang is, zoals bijvoorbeeld in CNC-bewerkingscentra en andere geavanceerde productiefaciliteiten.

Het nut van spanenafzuiging

Spanen komen vooral vrij tijdens bewerkingsprocessen in de productie- en fabricage-industrie, als bijvoorbeeld de metaalverwerkende industrie, maar ook op werkplaatsen waar gewerkt wordt met hout, kunststof en keramiek. Het beheren en afzuigen van deze spanen, die in grootte en vorm kunnen variëren, is belangrijk om een veilige en schone werkplek te garanderen en om de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. Spanenafzuiging helpt ook om gereedschappen en machines in goede conditie te houden, de luchtkwaliteit te verbeteren, en het risico op brand of explosie in geval van ontvlambare materialen te verminderen.
Video afspelen over spanenzuiger Ruwac

De voordelen van een spanenzuiger

Ruwac biedt verschillende modellen aan die elk uniek zijn aangepast aan specifieke industriële eisen. Zo is er de Ruwac DS10, die ideaal is voor kleinere hoeveelheden en beperkte ruimtes. Het Ruwacmodel R11-S030 is perfect geschikt voor zwaardere toepassingen met hoge vloeistofvolumes en is explosieveilig.

Spanenzuigers bieden daarnaast meerdere voordelen ten opzichte van gewone industriële stofzuigers:

Een greep uit onze spanenzuigers

spanenzuiger Ruwac DS10

Ruwac DS10

Ideaal voor kleinere hoeveelheden en beperkte ruimtes.

Ruwac R11-S030

Perfect voor zwaardere toepassingen met hoge vloeistofvolumes, inclusief explosiebeveiliging.

Ruwac R11 A024 BA1

Geschikt voor grote volumes en zware spanen, biedt opties voor draai- en wisselstroomaandrijving.

Toepassing van spanenafzuiging

Spanenzuigers spelen dus een belangrijk rol in het schoon en veilig houden van de werkomgeving en zijn inzetbaar in een breed scala van industrieën, denk bijvoorbeeld aan:

 

Spanenzuigers helpen bij het handhaven van een schone en veilige werkomgeving, wat in belangrijke mate bijdraagt aan de gezondheid van de werknemers en de efficiëntie van de werkprocessen.
spanenzuiger Ruwac R11-S030

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze spanenzuigers en industriële afzuigsystemen voor een schone en veilige werkomgeving? 

Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We zijn u graag van dienst met een goed en persoonlijk advies!

Bedrijven die onze afzuiginstallaties inzetten