Ruwac: expert in afzuigsystemen, installaties en industriële stofzuigers

Ruwac industriële stofzuigers en afzuiging
Zoek
Sluit dit zoekvak.
stofafzuiging houtbewerking

Stofafzuiging houtbewerking: voor een schone en veilige werkomgeving

In de houtverwerkende industrie zijn zaagsel en houtstof veelvoorkomende bijproducten van de productieprocessen. Deze stoffen kunnen niet alleen ademhalingsproblemen veroorzaken bij werknemers, maar ook brand- en explosiegevaar opleveren.

Gelukkig zijn er industriële stofzuigers, die met hun krachtige motoren en efficiënte filtratiesystemen in staat zijn om zaagsel en houtstof snel en effectief op te zuigen, waardoor de luchtkwaliteit op de werkplek verbetert en het risico op brand en stofexplosies wordt verminderd. Ontdek hoe de juiste stofafzuiging houtbewerking bijdraagt aan een veilige, schone en efficiënte werkomgeving.

Het belang van een goede stofafzuiging houtbewerking

Omdat zaagsel en houtstof in de houtverwerkende industrie veelvuldig gegenereerd worden tijdens zagen, schuren en frezen is stofafzuiging van groot belang. Dit fijne stof kan zich gemakkelijk in de lucht verspreiden en zich ophopen in machines en oppervlakken. Naast het potentiële gevaar voor de gezondheid van werknemers, verhoogt de aanwezigheid van stofdeeltjes het risico op brand en explosies, wat grote gevolgen kan hebben voor een houtbewerkingswerkplaats.
In samenspraak met de houtverwerkende industrie heeft Ruwac industriële stofzuigers ontworpen die aan de behoeften van deze industrie voldoen. Met een sterke focus op veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid bieden de stofzuigers van Ruwac een perfecte oplossing om zaagsel en houtstof effectief te verwijderen en de werkomgeving schoon en veilig te houden.

Voordelen van industriële stofzuigers:

Geavanceerde stofafzuiging voor houtbewerking op de werkplaats

Naast onze traditionele industriële stofzuigers heeft Ruwac ook een nieuwe serie ontwikkeld die op accu’s werkt. Hiermee kunt u draadloos moeilijk bereikbare plaatsen schoonhouden, wat de flexibiliteit en veelzijdigheid van uw stofafzuigingssysteem vergroot.

Een schone en veilige werkomgeving draagt bij aan zowel de gezondheid als de productiviteit van werknemers. Met onze geavanceerde stofafzuigsystemen willen we bijdragen aan een optimale werkplek voor de houtverwerkende industrie. Investeer in stofzuiging houtbewerking van Ruwac en zorg voor een werkomgeving waarin het zowel prettig als efficiënt werken is.

Stofafzuiging houtbewerking in actie

Studio Hamburg is een toonaangevende dienstverlener in de film- en televisie-industrie en houdt zich bezig met film- en tv-producties, documentaires en amusementsprogramma’s. Met klanten variërend van publieke omroepen tot onafhankelijke film- en televisieproducenten, is Studio Hamburg een belangrijke speler in de Hanzestad Hamburg. Een belangrijk onderdeel van hun activiteiten is decoratie bouw, waarbij houtbewerking een belangrijk onderdeel is.

In maar liefst vijf hallen wordt hout in grote afmetingen en grote hoeveelheden bewerkt voor decoratie bouw. Deze werkplaats met ongeveer 100 medewerkers is een van de grootste in Hamburg. De timmerlieden werken dagelijks aan unieke projecten, waarbij aanzienlijke hoeveelheden spaanders en stof vrijkomen. Daarom is de aanwezigheid van krachtige stofafzuigingssystemen van vitaal belang voor hun dagelijkse werkzaamheden.

De vakmensen van Studio Hamburg hebben gekozen voor de oplossingen van Ruwac. In elke hal zijn industriële Ruwac-stofzuigers geïmplementeerd voor zowel vloerreiniging als het schoonmaken van machines. Deze stofzuigers zijn geschikt voor gebruik in stof-explosieve omgevingen en bieden flexibiliteit, waardoor zowel grote vloeroppervlakken als fijne freesgaten snel en efficiënt kunnen worden gereinigd.

De huidige stofafzuigingssystemen worden inmiddels geüpgraded, waarbij er van draaistroom- naar wisselstroommotoren wordt overgestapt. Volgens hun eigen inzicht zal dit op de lange termijn economischer werken, wat aantoont dat ze voortdurend streven naar verbetering en efficiëntie in hun stofafzuiging processen.

Dit praktijkvoorbeeld laat zien hoe de stofafzuiging houtbewerking oplossingen van Ruwac aansluiten bij de specifieke behoeften van klanten, zelfs in uitdagende en veeleisende industrieën zoals die van Studio Hamburg.

Meer weten?

Wilt u ook aan de slag om zaagsel en houtstof effectief te verwijderen, de luchtkwaliteit te verbeteren en de veiligheid te verhogen? Neem dan contact met ons op. Graag helpen we mee met het creëren van een werkomgeving waar personeel optimaal kan presteren en stof gerelateerde risico’s tot een minimum worden beperkt.

Ruwac Cycloon

Modulaire industriezuiger die met verschillende afvoersystemen leverbaar is. Hoogwaardige behuizing van GFK. Er is ook een uitvoering voor sanering van asbest.

NA 7-26

Industriezuiger die geschikt is voor de afzuiging van explosieve stoffen, maar ook voor resten van drijfgaspoeder, titanium-, aluminium- of magnesiumstof.

DS6

De Ruwac DS6 kan zwevend stof direct op de plaats van ontstaan af zuigen. De filters van grote afmetingen zijn geschikt voor verschillende stofklassen.