Ruwac: expert in afzuigsystemen, installaties en industriële stofzuigers

Ruwac industriële stofzuigers en afzuiging
Zoek
Sluit dit zoekvak.
industriestofzuiger accu

Wanneer wordt een
industriestofzuiger ingezet?

Industriestofzuigers zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van verschillende industrieën, met een focus op veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid. In artikel worden een aantal case studies en toepassingsvoorbeelden van hoe de industriestofzuigers van Ruwac worden ingezet. En hoe deze in diverse industrieën een veilige werkomgeving creëren en onderhouden.

Wat doet een industriestofzuiger?

Een industriële stofzuiger is een krachtig reinigingsapparaat dat ontworpen is om te voldoen aan de behoeften van industriële omgevingen. In tegenstelling tot gewone huishoudelijke stofzuigers zijn industriële stofzuigers robuuster, duurzamer en kunnen ze grotere hoeveelheden vuil en afval aan, inclusief potentieel gevaarlijk of schadelijk materiaal.

Industriestofzuigers zijn ontworpen om optimaal te werken in de zware omstandigheden van industriële omgevingen en om regelmatig gebruik te kunnen hanteren. Daarom zijn ze erg robuust gebouwd.

Daarnaast hebben ze hebben krachtige motoren en zuigsystemen om zwaar en soms gevaarlijk afval effectief op te zuigen. De meeste industriële afzuigsystemen zijn uitgerust met geavanceerde filtratiesystemen voor bijvoorbeeld cycloon afzuiging, die in staat zijn om zeer fijne deeltjes, als bijvoorbeeld stof, metaal of schadelijke stoffen, op te vangen.

Video afspelen over ATEX gecertificeerde industriezuiger

Case study: Farmaceutische industrie

In de farmaceutische industrie is het essentieel om een schone en hygiënische werkomgeving te handhaven om de kwaliteit van de geproduceerde geneesmiddelen te waarborgen. Ruwac’s stofzuigers worden in deze industrie ingezet om fijn stof en potentieel gevaarlijke chemicaliën effectief te verwijderen. 

Dankzij de geavanceerde filtratiesystemen en ATEX-gecertificeerde stofzuigers kunnen farmaceutische bedrijven de strenge hygiënenormen handhaven en tegelijkertijd de veiligheid van hun werknemers waarborgen.

Case study: Voedingsmiddelenindustrie

De voedingsmiddelenindustrie vereist een hoge mate van reinheid en hygiëne om besmetting van voedselproducten te voorkomen. Ruwac’s industriestofzuigers zijn hierbij van onschatbare waarde, dankzij hun vermogen om zowel droge als natte materialen op te zuigen. 

Bovendien zijn de stofzuigers van Ruwac voorzien van roestvrijstalen onderdelen en voedselveilige filters, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie.

industriestofzuiger voedingsmiddelen

Case study: Metaalverwerkende industrie

In de metaalverwerkende industrie worden vaak slijp-, snij- en lasprocessen uitgevoerd, wat resulteert in de productie van grote hoeveelheden fijn metaalstof. Dit stof kan niet alleen de luchtkwaliteit op de werkplek verslechteren, maar ook leiden tot ontvlambare en explosieve situaties. De stofzuigers van Ruwac zijn ATEX-gecertificeerd en de geavanceerde filtratiesystemen bieden een effectieve oplossing om potentieel gevaarlijke situaties te beheersen en te voorkomen.

Case study: Houtverwerkende industrie

In de houtverwerkende industrie zijn zaagsel en houtstof veelvoorkomende bijproducten van de productieprocessen. Deze stoffen kunnen niet alleen ademhalingsproblemen veroorzaken bij werknemers, maar ook brand- en explosiegevaar opleveren. 

Met krachtige motoren en efficiënte filtratiesystemen is een industriële stofzuiger fijnstof van Ruwac in staat zijn om zaagsel en houtstof snel en effectief op te zuigen, waardoor de luchtkwaliteit op de werkplek verbetert en het risico op brand en explosies wordt verminderd.

Lees hier meer over stofafzuiging houtbewerking

Case study: Chemische industrie

De chemische industrie heeft te maken met een breed scala aan gevaarlijke stoffen, waaronder fijnstof, dampen en gassen. Het beheersen van deze stoffen is van cruciaal belang om de veiligheid van werknemers te waarborgen en te voldoen aan strenge milieu- en veiligheidsvoorschriften. Ruwac’s ATEX-gecertificeerde stofzuigers en speciaal ontworpen filtratiesystemen zijn in staat om potentieel gevaarlijke stoffen effectief te verwijderen en de werkplek schoon en veilig te houden.

Industriestofzuiger op accu

De industriestofzuigers van Ruwac zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende industrieën, waarbij de focus altijd ligt op veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid. 

De eerder genoemde cases laten zien dat een industriestofzuiger een belangrijk onderdeel voor het creëren en onderhouden van een veilige werkomgeving. Of het nu gaat om het beheersen van fijnstof, het verwijderen van gevaarlijke stoffen of het waarborgen van hygiëne, Ruwac heeft de oplossing voor de uitdagingen van verschillende industrieën te voldoen.

Er is ook een nieuwe serie van industriële zuigers ontwikkeld, die op een accu werken. Zo kun je ook draadloos moeilijk bereikbare plaatsen schoon houden, zoals bijvoorbeeld de Ruwac R18D.

industriestofzuiger accu
Accu stofzuiger Ruwac R18D

Voor wie we werken

ATEX-gecertificeerde stofzuigers

ATEX-gecertificeerde stofzuigers

Industriële stofzuiger fijnstof

Modulaire industriezuiger die met verschillende afvoersystemen leverbaar is. Hoogwaardige behuizing van GFK. Er is ook een uitvoering voor sanering van asbest.

Gasexplosieveilig

Industriezuiger die geschikt is voor de afzuiging van explosieve stoffen, maar ook voor resten van drijfgaspoeder, titanium-, aluminium- of magnesiumstof.

Industriële stofzuiger accu

De Ruwac R01 D is een draadloze industriële stofzuiger die op een accu werkt. Leverbaar met reserve-accu en laadstation. Accuduur tot een duur van 2 uur.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze oplossingen voor een schone en veilige werkomgeving en ontdekken waarom zoveel bedrijven in diverse sectoren vertrouwen op onze kenmerkende rode en zwarte industriezuigers en afzuigsystemen? 

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We zijn u graag van dienst met een deskundig advies!