Ruwac: expert in afzuigsystemen, installaties en industriële stofzuigers

Ruwac industriële stofzuigers en afzuiging
stofexplosie preventie

Stofexplosie preventie

Stofexplosies vormen een ernstig risico voor bedrijven in verschillende industrieën. Het voorkomen van deze explosies is erg belangrijk voor het waarborgen van de veiligheid van werknemers en het beschermen van bedrijfsmiddelen.

Stofexplosie voorkomen met Ruwac

Industriële stofzuigers zijn specifiek ontworpen om stofexplosies te voorkomen. De afzuigoplossingen van Ruwac dragen bij aan het voorkomen van stofexplosies en het waarborgen van een veiligere werkomgeving. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ATEX-gecertificeerde stofzuigers en geavanceerde filtratiesystemen.

– ATEX-gecertificeerde stofzuigers:
De ATEX-gecertificeerde stofzuigers van Ruwac zijn ontworpen om veilig te werken in omgevingen waar explosiegevaarlijk stof aanwezig is. Deze industriële stofzuigers voldoen aan de strenge veiligheidseisen van de ATEX-richtlijnen, wat betekent dat ze zijn goedgekeurd voor gebruik in potentieel explosieve atmosferen. Door het gebruik van deze gespecialiseerde stofzuigers kunnen bedrijven het risico op stofexplosies aanzienlijk verminderen en de veiligheid van werknemers waarborgen.

– Geavanceerde filtratiesystemen:
Ruwac’s stofzuigers zijn uitgerust met geavanceerde filtratiesystemen die zorgen voor een efficiënte en effectieve stofopvang. Deze systemen vangen niet alleen het stof op, maar voorkomen ook dat het stof terug in de omgeving wordt geblazen. Hierdoor wordt het risico op stofophoping en daarmee het risico op stofexplosies verkleind.

– Ontwerp voor stofbeheersing:
Ruwac streeft ernaar om stofzuigers te ontwikkelen die effectief stofbeheer mogelijk maken en stofexplosies voorkomen. Dit omvat het ontwerpen van stofzuigers met functies zoals antistatische materialen, vonkvrije onderdelen en geaarde onderdelen om het risico op ontsteking van stofdeeltjes te minimaliseren.

Stofexplosie preventie en training

Industriële stofzuigers en geavanceerde filtratiesystemen kunnen in hoge mate stofexplosies voorkomen een veilige werkomgeving garanderen. Door het gebruik van dit soort gespecialiseerde apparatuur en het volgen van de aanbevolen best practices, kan het risico’s van stofophoping en explosies aanzienlijk verminderen worden.

Ruwac wil ook een bijdrage leveren aan het veiligheidsbewustzijn; belangrijk voor het creëren van een cultuur van veiligheid binnen een organisatie. Door samen te werken met Ruwac en te investeren in innovatieve oplossingen, kan niet alleen voldoen aan wet- en regelgeving worden, maar ook een veilige en gezonde werkomgeving gegarandeerd worden.

Ruwac biedt uitgebreide training en ondersteuning voor het implementeren van effectieve stofbeheersmaatregelen en stofexplosie preventie. Denk daarbij aan deskundig advies over de juiste stofzuiger voor specifieke toepassingen, het geven van handleidingen en training over het veilig gebruik van de apparatuur. Ook hoe periodieke inspectie- en onderhoud gedaan kan worden is belangrijk voor optimale prestaties en veiligheid van afzuigoplossingen.

Voor het opleiden van werknemers en welke preventieve maatregelen er genomen kunnen worden voor een veilige werkomgeving, kunt u denken aan:

Training en bewustwording rondom stofexplosie preventie zijn dus van groot belang voor een veilige werkomgeving. Door werknemers te informeren over de risico’s van stofexplosies en de preventieve maatregelen die moeten worden genomen, kan het risico op stofexplosies aanzienlijk verminderen en de veiligheid sterk vergroot worden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat Ruwac voor u en uw medewerkers kan betekenen op het gebied van stofexplosie preventie en de voorlichting en trainingen die we daarover geven?  

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie. We zijn u graag van dienst met een deskundig advies!

ATEX-gecertificeerde stofzuigers

R01

Modulaire industriezuiger die met verschillende afvoersystemen leverbaar is. Hoogwaardige behuizing van GFK. Er is ook een uitvoering voor sanering van asbest.

NA 7-26

Industriezuiger die geschikt is voor de afzuiging van explosieve stoffen, maar ook voor resten van drijfgaspoeder, titanium-, aluminium- of magnesiumstof.

DS6

De Ruwac DS6 kan zwevend stof direct op de plaats van ontstaan af zuigen. De filters van grote afmetingen zijn geschikt voor verschillende stofklassen.