Ruwac: expert in afzuigsystemen, installaties en industriële stofzuigers

Ruwac industriële stofzuigers en afzuiging
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Explosieveiligheid-metaalbewerking

Explosieveiligheid; wet- en regelgeving

Stofbeheersing en explosieveiligheid zijn belangrijke aspecten van het waarborgen van een veilige werkomgeving in verschillende industrieën. Om de veiligheid van werknemers te garanderen en de impact op het milieu te minimaliseren, zijn er verschillende wetten en regels opgesteld op nationaal en internationaal niveau. We zetten de belangrijkste wet- en regelgeving rondom stofbeheersing en explosieveiligheid op een rij en laten zien welke oplossingen Ruwac biedt rondom explosieveiligheid. Wet- en regelgeving rondom stofbeheersing en explosieveiligheid:

Welke oplossingen zijn er om aan normen voor explosieveiligheid te voldoen?

ATEX-gecertificeerde stofzuigers zijn speciaal ontworpen voor gebruik in potentieel explosieve atmosferen. Deze stofzuigers voldoen aan de strenge eisen van de ATEX-Richtlijnen, waardoor bedrijven de veiligheid van hun werknemers kunnen waarborgen en aan de wettelijke vereisten kunnen voldoen.

De industriële stofzuigers van Ruwac zijn uitgerust met geavanceerde filtratiesystemen die fijnstof en potentieel gevaarlijke stoffen effectief verwijderen. Hierdoor kunnen bedrijven voldoen aan de luchtkwaliteitsnormen die zijn vastgesteld door instanties zoals OSHA en de NFPA.

De juiste training en ondersteuning is noodzakelijk om relevante wet- en regelgeving te begrijpen en toe te passen. Dit zorgt ervoor dat werknemers op de hoogte zijn van de risico’s en de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen, waardoor bedrijven kunnen voldoen aan de eisen van instanties zoals ATEX en OSHA.

Elke industrie en elk bedrijf heeft unieke uitdagingen en behoeften op het gebied van stofbeheersing en explosieveiligheid. Daarom biedt Ruwac ze op maat gemaakte oplossingen. Zo kunt de juiste apparatuur en processen implementeren om te voldoen aan de relevante wet- en regelgeving.

Video afspelen over afzuiginstallatie werkplaats

Wat is een explosieveiligheidsdocument?

Met een explosieveiligheidsdocument wordt de veiligheid in omgevingen waar potentieel explosieve atmosferen kunnen ontstaan, gewaarborgd.

Een explosieveiligheidsdocument is een gedetailleerd en gestructureerd verslag dat de potentiële explosieve atmosferen in een specifieke omgeving identificeert, de beoordeling van de risico’s beschrijft en de maatregelen voor explosiepreventie en -beheersing uiteenzet. Dit document biedt een overzicht van de mogelijke gevaren, de zones waarin deze gevaren kunnen optreden en de toegepaste veiligheidsmaatregelen om de kans op ontsteking en explosies te minimaliseren.

Met een goed opgesteld document kan voldaan worden aan alle wettelijke voorschriften en normen met betrekking tot explosieveiligheid in industrieën met potentieel explosieve atmosferen. Denk bijvoorbeeld aan chemische fabrieken, olie- en gasinstallaties, maar ook houtwerkplaatsen en de metaalbewerking.

Explosieveiligheid

Explosieveiligheid voor een veilige werkomgeving

Het naleven van wet- en regelgeving rondom stofbeheersing en explosieveiligheid is dus erg belangrijk voor het waarborgen van een veilige werkomgeving en het minimaliseren van de impact op het milieu. Onze ATEX-gecertificeerde stofzuigers die voorzien zijn van geavanceerde filtratiesystemen, helpen bedrijven om aan eisen van wte en regelgeving te voldoen. Tegelijkertijd waarborgt deze apparatuur veiligheid en gezondheid van werknemers. Door samen te werken met Ruwac en gebruik te maken van hun expertise en ondersteuning, kunnen bedrijven vertrouwen op een veilige en compliant werkomgeving.

Meer weten over onze oplossingen? Neem dan gerust contact met ons op!

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze afzuiginstallaties en systemen voor een schone, stofexplosieveilige werkomgeving? 

Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We zijn u graag van dienst met een goed en persoonlijk advies!

Bedrijven die onze afzuiginstallaties inzetten

Een greep uit onze afzuiginstallaties

ATEX-gecertificeerde stofzuigers

Industriele stofzuiger fijnstof

Modulaire industriezuiger die met verschillende afvoersystemen leverbaar is. Hoogwaardige behuizing van GFK. Er is ook een uitvoering voor sanering van asbest.

Gasexplosieveilig

Industriezuiger die geschikt is voor de afzuiging van explosieve stoffen, maar ook voor resten van drijfgaspoeder, titanium-, aluminium- of magnesiumstof.

Industriële stofzuiger accu

De Ruwac R01 D is een draadloze industriële stofzuiger die op een accu werkt. Leverbaar met reserve-accu en laadstation. Accuduur tot een duur van 2 uur.