Ruwac: expert in afzuigsystemen, installaties en industriële stofzuigers

Ruwac industriële stofzuigers en afzuiging
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
explosieveilige stofzuiger metaalindustrie

Explosieveilige stofzuiger

Bij het reinigen en schoon houden van ruimtes met potentieel explosieve stoffen en materialen is veiligheid van het grootste belang. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en de gevolgen kunnen catastrofaal zijn. Dan kan een explosieveilige industriestofzuiger uitkomst bieden. Maar wat is een explosieveilige stofzuiger eigenlijk, en waarom is de keuze voor een kwaliteitsmerk zoals Ruwac zo essentieel?

Wat is een explosieveilige stofzuiger?

Een explosieveilige stofzuiger is ontworpen om veilig te functioneren in omgevingen waar explosiegevaar aanwezig is. Dit kan komen door de aanwezigheid van brandbare gassen, dampen of stoffen. In tegenstelling tot reguliere stofzuigers, zijn deze specifieke apparaten uitgerust met speciale componenten en materialen die voorkomen dat vonken of hitte een explosie kunnen veroorzaken.

Waar voldoet een zo'n stofzuiger aan?

Een stofzuiger die explosieveilig is, bevat geen ontstekingsbronnen. Dit betekent dat alle elektrische en mechanische onderdelen zo zijn ontworpen dat ze geen vonken kunnen veroorzaken. Daarnaast moet de stofzuiger effectief kunnen omgaan met potentieel gevaarlijke stoffen zonder dat deze zich ophopen of vastzetten in het apparaat. Een cruciaal aspect hierbij is het filteren van schadelijke stoffen.  Daarnaast zijn dit type stofzuigers uitgerust met speciale filters die ontworpen zijn om deze schadelijke stoffen efficiënt uit de lucht te halen, waardoor de veiligheid van het apparaat en de omgeving wordt gewaarborgd.
Video afspelen over explosieveilige stofzuiger

Wettelijke eisen

Aan de productie en het gebruik van explosieveilige stofzuigers zijn strenge wettelijke eisen verbonden. Deze eisen zijn vastgelegd in verschillende internationale normen en richtlijnen. In Europa moeten explosieveilige stofzuigers bijvoorbeeld voldoen aan de ATEX-richtlijnen. Deze richtlijnen specificeren de eisen waaraan producten moeten voldoen om in explosiegevaarlijke omgevingen te worden gebruikt. Lees meer over explosieveiligheid en wetgeving >

Waar worden explosieveilige stofzuigers toegepast?

Explosieveilige stofzuigers worden in een verscheidenheid aan industrieën en omgevingen gebruikt. Dit omvat onder andere:

  • Chemische en petrochemische industrieën
  • Voedingsmiddelen industrie
  • Metaalverwerking waarbij brandbare stoffen vrijkomen
  • Farmaceutische industrie
  • En tal van andere sectoren waarin brandbare gassen, dampen of stoffen aanwezig kunnen zijn.

De keuze voor Ruwac

Waarom zou je kiezen voor een explosieveilige stofzuiger van Ruwac? Ruwac staat bekend om zijn hoogwaardige industriële afzuiginstallaties. Onze explosieveilige stofzuigers zijn niet alleen vervaardigd volgens de strengste normen, maar bieden ook een ongeëvenaarde duurzaamheid en prestatie. Kiezen voor Ruwac betekent kiezen voor gemoedsrust.

Investeren in een kwalitatief hoogwaardige stofzuiger heeft meerdere voordelen:

Een stofzuiger die explosieveilig is, kan een belangrijke bijdrage aan maximale veiligheid en efficiëntie op de werkvloer. Kies daarom voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van Ruwac stofzuig oplossingen.
explosieveilige stofzuiger Ruwac

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze afzuiginstallaties en systemen voor een schone, stofexplosieveilige werkomgeving? 

Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We zijn u graag van dienst met een goed en persoonlijk advies!

Bedrijven die onze afzuiginstallaties inzetten

Een greep uit onze afzuiginstallaties

ATEX-gecertificeerde stofzuigers

Industriele stofzuiger fijnstof

Modulaire industriezuiger die met verschillende afvoersystemen leverbaar is. Hoogwaardige behuizing van GFK. Er is ook een uitvoering voor sanering van asbest.

Gasexplosieveilig

Industriezuiger die geschikt is voor de afzuiging van explosieve stoffen, maar ook voor resten van drijfgaspoeder, titanium-, aluminium- of magnesiumstof.

Industriële stofzuiger accu

De Ruwac R01 D is een draadloze industriële stofzuiger die op een accu werkt. Leverbaar met reserve-accu en laadstation. Accuduur tot een duur van 2 uur.